nedelja, 3. maj 2015

Sezonskolokalnauživancija



4 komentarji:

  1. Kaj več bi pa žihr napisala o tej poslastici, recept morda? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hehe, ni kaj posebnega - krhko testo iz ajdove moke, soli, mrzlega masla in mrzle vode (ampak ne delam v razmerju 1:2 - maslo:moka, ker se mi zdi preveč, točnih mer pa nimam, mogoče ok. 250 g moke in 80 masla? pa kak deci vode, jo dodajam postopoma, toliko da se sestavine lepo sprijemo in lahko naredim kepo); potem pa blanširani šparglji, popečene rezine pršuta (oz. v receptu slanina), mocarela in čez preliv iz treh jajčk in malo smetane z veliko začimb (sol, poper, muškatni orešček, malo paprike, kurkume, verjetno še kaj) in na koncu svež peteršilj. Pekla sem pa pribl. 45 minut na 180 stopinj - se mi zdi … res, te zadeve delam bolj po občutku in iz tega, kar je v hladilniku! ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Njami! To pa resnično izgleda zelooooo dobro!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala! Tudi jaz delam po občutku, tako da bo gotovo uspelo. :)

    OdgovoriIzbriši