sreda, 29. maj 2013

Mala velika biba

Preden bo leto naokrog, ker čas tako hitro teče in se sploh ne dohajam več, moram (vsaj) en zapis posvetiti naši zdaj že triletni čebeli. Mlajša je in (ponavadi) manj glasna od starejše sestre, zato ima včasih občutek, da mora na drugačen način pritegniti pozornost, seveda. Je pa prav užitek (ali groza, kakor vzameš ;)) gledati, koliko stvari kar pobere od svoje starejše vzornice.

Vendar vsemu papagajastemu ponavljanju navkljub tudi vse bolj ugotavljam, da je čisto in povsem sama svoja. To me najbolj presenča in navdušuje v materinski vlogi, ugotavljanje, kakšni so otroci, kakšen je njihov temperament in kako zelo sta si ti dve mali buči različni. V. je bolj umirjena, zelo pozorno spremlja okolico, opazuje svet okrog sebe in hitro pogrunta, kako se čemu streže, kaj mora narediti, da izzove odziv. Rada ima sestavljanke in stiskanje k mačku, ki se ji začuda kar pusti, tudi občasne praske je očitno ne zmotijo in ga še vedno z veseljem prenaša naokrog in mu pusti, da se ugnezdi pri njej, tudi ponoči. Zjutraj je začela malo dlje spati in je vedno dobro razpoložena, ko se vsa kuštrava primaje in začne čivkati: Dobro jutro, mami, dan je že, jaz sem že vstala! A gremo v vrtec?

Odkar smo ji ostrigli lase, je malo pozabila na čopke in špangice, sicer pa je bolj punčkaste sorte in se rada gleda v ogledalu. Drugače kot sestra, ki je najraje v supergah in trenerki, se raje obuje lepše sandale oz. balerinke in tudi "kiklica" ji je zelo pri srcu. Boji se praške lutke volka in knjig, ki spuščajo zvoke. Veliko raje ima "navadno" rdečo kapico iz zguljene Grimmove knjige, pa tudi italijanska Pepelka jo vedno znova zamakne ... 

Ko ji ustreza, je že velika in zmore sama, ko kje zagledamo kakšnega mladička, na fotografiji ali v živo, nekaj majhnega živega ali neživega, pa vedno reče, lej, majhna V. :) Še nekaj mesecev bo res tamlajša, potem pa se bodo zadeve malo spremenile, ampak upam, da je ta neslavna vloga srednjega otroka ne bo kaj posebej prizadela, navsezadnje bo tudi ona končno zares postala velika in starejša sestrica. Vse najboljše, draga moja biba! :)






8 komentarjev:

  1. Oh Jana, jaz sem prav ganjena! Vse najboljše še z moje strani :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako lep zapis in luštne slike - sploh tista z velikansko mačko ;). Vse najboljše mali veliki bibi!
    A grejo tudi mami (in očetu) kakšne čestitke? (Glede na predzadnji stavek) :)
    Lepo se imejte.

    Barbara

    OdgovoriIzbriši
  3. III, kako je lepa. In vizualno čedalje bolj podobna E. Upam, da ima vreme en teden zadosti časa, da se izboljša, da izlet BO, ker komaj čakam! Uživajte do takrat!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ampak res je na prvi pogled vse boj podobna veliki sestri. Itak pa je en sam cukr! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. @danita in @barbara hvala za cestitke. .. v vse smeri! ;-)
    @neza in @cimrili a res? meni se pa vse bolj razlicni zdita! :-) samo cmerata na isto frekvenco! :-P upam, da se res kmalu vidimo!

    OdgovoriIzbriši
  6. @danita in @barbara hvala za cestitke. .. v vse smeri! ;-)
    @neza in @cimrili a res? meni se pa vse bolj razlicni zdita! :-) samo cmerata na isto frekvenco! :-P upam, da se res kmalu vidimo!

    OdgovoriIzbriši
  7. Faca :-) (mama in hči in cela družina, se ve)

    OdgovoriIzbriši