ponedeljek, 13. januar 2014

Pavza

Se mi zdi, da bi življenje poleg gumba za večopravilnost moralo postaviti tudi gumb za pavzo. Zaradi mene je lahko časovno omejena pavza, ampak vsaj kakšnih pol ure do ene ure dnevno bi *moralo* biti na voljo, da se človek odklopi od vsega brez slabe vesti in možnosti za prismojeno kosilo ali tretjo svetovno vojno v otroški sobi. Tudi tedensko vzamem. Ja, vem, boste rekli, da se vsak sam odloča, kako in čemu namenja svoj čas in da je tega vedno ravno prav za vse. Mhm. No, med zaobljuami/navadami v novem letu si bom iskreno prizadevala za tedensko urico zase. Če že k frizerju hodim lih vsake kvatre (no, v resnici še redkeje), si bom vsaj podplate zdrsala/noge razdlačila/komolce namazala/nahranila obnohtno kožico in kar je še takšnih opravil, o katerih gotovo niste želeli slišati. Ja, eni tudi za to potrebujemo zaobljubo (žalostno, sej vem).


5 komentarjev:

  1. Midva sva konec prejšnjega leta uvedla "obveznost 2 prostih torkovih večerov na mesec za skupen dejt". In ker sva rekla, da se je dogovora treba držati, je zadeva pristala na "to do listi" s 100 milijoni drugih stvari, ki se jih tudi drživa, s tem pa je končno izvedljiva ... sliši se čudno, ma če se v glavnem držimo predvsem načrtovanih stvari, je tudi svobodo v dvoje pametno načrtovati (vsesplošni romantiki to ne škodi). Vem, da z dojenčkom najbrž ne načrtuješ pobega v lajf z možem vsaj enkrat na mesec, hotela sem samo izraziti strinjanje s tem, da se takšni koristni in lepi načrti kot Čas zase oziroma Pavza lahko uresničijo :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, spontanost je precenjena ;) Čas gre prehitro mimo, preveč je stvari in urniki niso samo za otroke. Seveda se vse da, tudi z dojenčkom oz. hordo otrok, samo malo več kombinatorike rabi ;) Pred časom sva hodila ob ponedeljkih plavat, sama! in je bila že vožnja super priložnost oz. cel dejt. Zdaj si to res težje privoščiva, tudi finančno, imava pa srečo, da se lahko "parkiramo" pri tašči in, ko otroci zaspijo, za kako urico izgineva dve nadstropji nižje, v savno … kar dober približek odklopa, za katerega se trudimo, da bi postal reden ;) Sicer pa znava tudi izkoristiti vse naključne trenutke, ko se kdor koli ponudi za varstvo (enega, dveh ali vseh treh) - zdaj sva se že naučila, bolje drži ga nek lovi ga!
    Sicer pa je dejtanje ful super reč, posebej potem ko si že poročen (malo čizi, ampak tako je http://www.viralnova.com/married-and-dating/)

    OdgovoriIzbriši
  3. Madonca, če ga ta teden ne spravim na dejt...
    ;-)

    OdgovoriIzbriši