sreda, 25. februar 2015

Počitnice

Ko je v vodo padlo eno predvideno izobraževanje (Tenerife, šmrc), sem vedela, da si bom vseeno privoščila dopust in počitnice. Konec koncev imamo zdaj šolarko, dopusta pa še lanskega precej, zakaj ga torej ne bi izkoristila, kot je treba. No, nisem vedela, da bodo otroci prav med počitnicami znova "zboleli", ena viroza ali kaj, nič vročine, le grd suh kašelj, najprej čez vikend pri starejši, potem pa kot domine, vsi trije. 

Pri mlajših dveh me seveda skrbi, da se ne bi spet vseskupaj v bronhitis sprevrglo, zato silim inhalirati, nalivam s čajem, vodo, kuham juhe, nastavljam piskre kamilic v sobo in poskušam ne biti preveč črnogleda. Kar seveda ni lahka naloga, ko pa se nam vsak tak "prehladek" zadnje čase sprevrže v vsaj nekajtedenski avt.

On a lighter note, prva semena so že vzklila: češnjev paradižnik, jajčevec, paprike, pa seveda manj zahtevna blitva in špinača … juhu, nova vrtna sezona je tu! Letos malo bolj načrtno in poskusno nekaj rastlin že prej, da vidim, kako se obnese, predvsem za na balkon, na vrtu itak ne morem "prehitevati". 

Tudi fotografij začasno ni. Ker so baterije v fotoaparatu vedno prazne, ko bi ga rabil. Ker je pametni telefon izgubil razsodnost in se začel, priklopljen na električno omrežje, prazniti namesto polniti. Nadomestni telefon ima čisto preveč omejene zmogljivosti, tako da me znova čaka premlevanje in primerjanje in v končni fazi nakup novega. Eh. 

Vse mi je odveč. Očitno tudi počitnice in "lenarjenje". Na srečo so vsaj Evini odvečni zobje končno izpadli. 

1 komentar: