Pri nas smo veliki ljubitelji rdeče pese, otroci jo imajo radi, kolesarji pa morda celo še bolj od klobas … (ok, mogoče pretiravam). Ker so nas z vloženo doslej vedno obilno zalagali M-ovi stari starši, jih še nismo sami pridelali (kar se bo drugo leto spremenilo, nujno!), vlagali ali kako drugače pripravljali pa tudi ne. Tako da sva se, ko sva jih zadnjič dobila v zabojčku, že prav veselila, da jih bova pa enkrat naredila "čisto po svoje".
No, ker smo malo leni, smo gomolje kar v pečici spekli, dobro oprane in neolupljene, fino zavite v foliji z malo oljčnega olja in soli. Meni je bila všeč malo hrustljava, ampak naslednjič bomo vseeno malo dlje pekli (torej okrog 1h na 180 stopinj).
Je bila pa pesa, narezana na kockice, obložena s sirom feta, malo soli, olivčka, limone in kreše, prav neverjetno okusna večerja. Še ponovimo!
"Glej, roza je, boš?" ;) Seveda je V na široko odprla usta!
LOL ...
OdgovoriIzbriši(moj mož: roza? LJEH, tako da pri nas pese ne jemo sploh)
hehe, meni roza tudi ni najbolj všeč v hrani, ampak tukaj vsaj vem, da je naravna ;)
OdgovoriIzbriši