ponedeljek, 26. marec 2012

Kosilo v četrt ure II

Dobro, no, če smo zelo pikolovski, bodo v nadaljevanju predstavljene kombinacije bolj tiste za 20 minut do pol ure, ampak v vsakem primeru gre za hitra, nasitna, pestra in pisana kosila, ki so pri nas redno na sporedu. 

Odkritje letošnje sezone je vsekakor bulgur, odlična zadeva, ki je skuhana v desetih minutah. Bodisi kot glavna jed (s pisano zelenjavo in koščki sira za žar? se mi zdi) bodisi kot priloga. 







Potem je tu moja omiljena pira. Ni je boljše hrane, ko si želiš nečesa nasitnega, a ne težkega. Se pa malo dlje kuha, ampak če je to prva stvar, ki jo vržeš v lonec in potem počasi pripraviš še zelenjavo in ostale pritikline po želji, potem je to čisto ok in imaš kosilo vseeno hitro na krožniku.


In seveda rižotke. Letos smo klasičnim dodali še takšne iz mešanice neoluščenega, basmati in divjega riža, ki se podobno kot pira kuha malo dlje, ampak je pa zato toliko bolj okusno.



To je moj venček hitro pripravljenih jedi. Tudi sicer sem raje manj časa za štedilnikom in med lonci*, kar pa ne pomeni, da to nerada počnem. Samo packanja ne maram preveč, sploh s hrano ne. 

*danes so se po radiu hecali, da so Italijani menda zaskrbljeni, ker je vse več "gospodinj" v kuhinji manj kot pol ure dnevno ... 

Ni komentarjev:

Objavite komentar