torek, 18. november 2014

Otroci

… nas poznajo bolj, kot si mislimo, bolj, kot smo si sploh pripravljeni priznati.

Včeraj sem po dejavnostih z obema zavila še v trgovino. Ker imamo v našem hladilniku sigurno ene palčke, ki vse pojejo. Po možnosti tudi iz sosednje omare. Saj vsakič, ko nekdo (mož, otroci) odpre hladilnik, slišim: "Kje pa je kaj? Saj nimamo ničesar?" Meni se sicer zdi, da imamo vsega preveč, posebej ko pomislim še na klet in kup kozarčkov, na katere ne smem pozabiti … Ampak ok, gremo v trgovino, nakupimo vse tisto, kar sama štejem za "potrošni material": mandarine, jogurti, suho sadje, nekaj za zajtrk pred šolo (gradimo dobre navade … a žal delujejo samo s pecivom, kos kruha z marmelado se navsezgodaj zjutraj očitno sliši kot znanstvena fantastika), tuno, ker je ravno v akciji in ker še vedno "furam" solate, obvezno salamo in gremo počasi proti blagajnam. Žal po napačnem prehodu, ja, mimo sladkarij. Ker smo se pred samo 5 minutami prepirale pred polico s "kosmiči", da ne bom kupila čokoladnih kroglic, niti mini piškotkov, niti mini blazinic, niti ničesar od tistega sladkorja, sem samo, že malo utrujeno in izmozgano, ponovila mantro, ne, ne rabimo še tega sladkorja, to ni zdravo. Pa me starejša pocuka za rokav in pelje k točno določenemu stojalu: "Ampak mami, te pa lahko vzamemo, te imaš TI rada. Tudi zate moramo nekaj vzet."

Vzdih.


5 komentarjev:

  1. Aja, zase pa popustiš? :)

    Hi, hi mulci. Vseh fint polni. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. DA! Because I can! :)
    Sicer sta onidve pred tem tudi že dobili vsaka svoje kinder jajce in tako izpolnili dovoljeno dozo sladkorja in bedarij, ki si jih v trgovini lahko izprosita … Je pa res, da raje kupujem sama (in ne tako utrujena…).

    OdgovoriIzbriši
  3. Bom kar globoko zavzdihnila in ti dala globoko prav. Otrokom pa tudi. Tako je. Zobe jim pucaj.

    OdgovoriIzbriši
  4. :)
    Ja, res nas poznajo!
    Pa samo enega si slikala. Si vse ostale že pojedla? Al imaš samo jabolčne rada? Al ste jih pravilno razdelili med vse nakupovalke?

    OdgovoriIzbriši
  5. Huh, švoh odzivni čas ...

    @Irena: Ja, jemo tudi sladkarije in pridno čistimo zobe, nujno :)

    @techka: Pa si me ujela! Seveda nisem samo enega pojedla :-D jabolčne imam najraje in jih najprej pojem. Če v roke dobim one originalne softiče pa najprej izginejo ananasovi in potem jabolčni in potem šele tardeči ;-) (imam cel sistem zgrajen, ja!) Če je bila delitev poštena ali ne ne vem, otroci bi vsekakor želeli več, kot so dobili - to vedno :D

    OdgovoriIzbriši