petek, 26. september 2014

Vonj po jeseni

Letos na veliko žalost vsaj dveh družinskih članov ne bomo vkuhavali sliv, ker je letošnja letina na rodni grudi malo zatajila (ampak menda so še zaloge nekje ...). Smo pa dodobra izkoristili dobro bero domačih hrušk. Malo smo jih medili, da je bila malica še bolj okusna, malo pa smo jih pokozarčkali, da bo za malico tudi kdaj pozneje. Sem pa pri čežani poeksperimentirala z začimbami in vam povem, da je noro dobro izpadlo, če bi lahko, bi vam prek vsemrežnihinternetov z največjim veseljem postregla z najlepšim vonjem po jeseni, v katerem se mešajo zrele sladke hruške, klinčki, kardamom, ingver in zvezdasti janež. Tako pa nič. Si boste sami morali pričarati jesenske vonjave - in zelo zelo me zanima, kakšne imate pa vi najraje. ;)


mmm

Aja, tudi naša superdruper prvorojstnodnevna torta je bila hruškasta (2x!)


2 komentarja:

  1. Jaaa, hruške z začimbami so super! Midva jim včasih dodava tudi kaj pekočega (ščepec popra npr.) poleg ta finih začimb, za odrasle zanimiva zadeva, za otroke pa mogoče niti ne... No, pa zvezdastega janeža ne prenašam, vendar gre tudi brez :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uuuu, poper, drzno! ;-) Jaz sem razmišljala o papriki, bolj zaradi barve, ampak ja, ko gre za otroke, je vseeno ena meja pri eksperimentiranju ;-)

    OdgovoriIzbriši