četrtek, 4. september 2014

Septembrski začetki I

Mhm, zelo smo se veselili septembra. Saj smo se imeli poleti lepo, sonce/toplota gor ali dol, ampak se mi dozdeva, da smo v naši družini narejeni od urnikov in reda, drugače smo malo izgubljeni. Saj paše malo spontanosti in sledenja trenutku namesto uri, ampak dva meseca je veliko, ni? 

Skratka, dočakali smo ga. Prvi šolski dan. In to v čisto čisto novo šolo. In čisto čisto novo glasbeno šolo. In malečka je že prvi dan dobila (na izposojo, seveda) violino, ki bi jo non-stop imela po rokah, čeprav je še niti ne zna zares pravilno držati, ampak ko jo prime, je tako prepričljiva in to naredi s takim zanosom, ko da je že prva violina če ne v berlinskih pa vsaj ljubljanskih filharmonikih. Khm. Je pa malo slabe volje, občasno, ko jo vprašam, kako je v šoli, saj še "nič ne delajo, nič tistega, kar bi morali delati v šoli". Pa že zdaj govori o petem, devetem in dvanajstem razredu in kako bi rada hitro odrasla. Ne vem, kam se ji tako mudi ...

Velika je že, ta moja punca. Upam, da jo bo ta želja po znanju dolgo držala. 

Ko je prvi šol. dan popoldne, lahko dopoldne še ogromno postoriš

Happy face




5 komentarjev:

  1. Ja, je pa res prepričljiva! Super!

    OdgovoriIzbriši
  2. A pa tale violina kaj cvili? A mala že tako obvlada, da ne...

    OdgovoriIzbriši
  3. heh, itak da tudi cvili, ampak manj, kot sem pričakovala ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. O waw vijolina! Fensi. Mi smo izbrali klavir.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pri nas je kar sama izbirala, klavir (ki ga sicer imamo doma-pianino-in zavzema ful prostora) ni prišel niti v drugi krog … pa je super instrument ;) zdaj je edino problem, ker je zelo neučakana in bi že kar igrala, učitelj pa še vedno vztraja pri ubiranju strun.

    OdgovoriIzbriši