ponedeljek, 14. oktober 2013

Kuharski vikend

Med enim in drugim dojenjem in sprehodom in strojem perila smo v soboto in nedeljo veliiiko kuhali. Toliko, da nismo uspeli niti poslikati vseh piskrov in posodic, ki so nato romale v skrinjo in bodo olajšale kuhljanje med tednom, ko je vedno nekaj nepredvidenega, posebej v času praznega želodca ali pa ravno ko v usta vtaknem žlico/vilice. Stanje se je sicer nekoliko izboljšalo, moje zmožnosti načrtovanja so tudi že skoraj na starih tirnicah. Tiste prve tedne, ko sem bila kljub presežku energije zelo hitro kaput - hkrati pa malo despistada zaradi bolezni in seljenja sem in tja - pa sem bila res hvaležna za vse škatlice in paketke, ki so se tudi po zaslugi moje drage mame znašle v naši skrinji (samo še par slivovih cmokov je ostalo!). No, s tokratnim kuhljanjem in pridelanimi litri goveje juhe in ričeta so se kapacitete treh predalov do konca zapolnile. In resno razmišljam, da bi si naredila kar tak tedenski (ali dvotedenski) jedilnik za kosila, ko sem (načeloma) sama, in večerje, ko je doma celo krdelo. Zato da se shranki pojedo in da se odpravi stresiranje, ki je kot pravi Ihan v Do odpornosti z glavo, eden od glavnih dejavnikov, zaradi katerih smo bolj dovzetni za okužbe in bolezni. Dvojna zmaga! :)


Edini preostali košček pečenja ... ker se nam stalno lušta sladkega

2 komentarja:

  1. Oooo, pridni!!!
    Pri nas je podobno - vsako obdobje. Ker hodimo domov kot Pavlihe, pa enkrat je eden sit, drugič drugi,... tako da taki paketki pridejo zelo prav!!! :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, jaz nisem nikoli prej tako cenila shrankov, se mi je zdelo, da za tisto kosilo že najdeš čas in idejo, zdaj mi pa včasih obojega kronično primanjkuje in brez skrinje bi bila verjetno kar na sendvičih :-/

    OdgovoriIzbriši